Порівняльний аналіз типових структурних елементів методів побудови моделей - Єфіменко, С.М. (Індуктивне моделювання складних систем, 2011)
В роботі виконано порівняльний аналіз поширених методів побудови моделей за даними спостережень. Виділено чотири спільні для кожного методу моделювання компоненти, що дає можливість порівнювати функціональні особливості цих методів. В работе выполнен сравнительный анализ распространенных методов построения моделей по данным наблюдений. Выделены четыре общие для каждого метода моделирования компоненты, что дает возможность сравнивать функциональные особенности этих методов. The comparative analysis of the widespread modeling methods from data observed is executed in the paper. Four common components for every modeling method are extracted that enables to compare the functional features of these methods.