Метод формування онтологічного наповнення на основі аналізу зашумленої слабкоструктурованої інформації спеціалізованих веб-сайтів - Пасічник, Н.Р.; Дивак, М.П. (Індуктивне моделювання складних систем, 2012)
У статті запропоновано метод автоматизованого формування та підтримки соціально значимих онтологій, який уможливлює зменшення завантаженості експертів. Створено алгоритм формування онтологічного наповнення на основі структурного аналізу наповнення тематичних Веб-сторінок із відсівом неключових термінів за частотним принципом. В статье предложен метод автоматизированного формирования и поддержки социально значимых онтологий, который обеспечивает уменьшение загруженности экспертов. Создан алгоритм формирования онтологического наполнения на базе структурного анализа наполнения тематических Веб-страниц с отсевом неключевых терминов за частотным принципом. The article offers a method of automated generation and support of socially meaningful ontologies, which makes the decrease of experts’ overload possible. The algorithm of generation of ontological content is created basing on the structural analysis of the thematic Webpage’s content, with filtration of non-key terms basing on the frequency principle.