Когнитивная модель деятельности - Прокопчук, Ю.А. (Індуктивне моделювання складних систем, 2012)
В работе рассматривается формальная модель организации деятельности, включая познавательную деятельность. Модель опирается на представления о системном квантовании любой деятельности, феноменологию когнитивных процессов, а также формализм Принципа предельных обобщений. У роботі розглядається формальна модель організації діяльності, включаючи пізнавальну діяльність. Модель спирається на уявлення про системне квантування будь-якої діяльності, феноменологію когнітивних процесів, а також формалізм Принципу граничних узагальнень. Formal activity model is considered in the paper. The model is based on the representation of the system quantization of any activity, the phenomenology of cognitive processes and the Principle of Limiting Generalization formalism.