Аналіз та прогнозування регіонального людського розвитку України на основі індуктивних алгоритмів - Савченко, Є.А.; Директоренко, О.В.; Лега, А.А. (Індуктивне моделювання складних систем, 2012)
Проведен корреляционный анализ влияния социально-экономических показателей на индекс регионального человеческого развития Украины. Показано применение комбинаторного алгоритма МГУА для прогнозирования регионального человеческого развития Украины в целом и Черкасской области отдельно на 2011-2013 гг. Проведено кореляційний аналіз впливу соціально-економічних показників на індекс регіонального людського розвитку України. Показано застосування комбінаторного алгоритму МГУА для прогнозування регіонального людського розвитку України загалом та Черкаської області окремо на 2011-2013 рр. A correlation analysis of socio-economic indicators on the index of regional human development influence in Ukraine are carried. Use of combinatorial GMDH algorithms for forecasting of regional human development in general of Ukraine and Cherkassy region in 2011-2013 is shown.