Технологія оптимізованої передачі жестової мови в мережі Інтернет - Крак, Ю.В.; Бармак, О.В.; Троценко, Б.А. (Інститут програмних систем НАН України, 2009)
Запропоновано метод передачі змодельованого процесу анімації мови жестів глухих у мережі Інтернет, який дозволяє ефективно передавати інтерактивні медіа дані на клієнтський комп'ютер. Реалізовано принципи оптимізації передачі даних. Предложен метод передачи смоделлированого процесса анимации языка жестов глухих в сети Internet, который позволяет ефективно передавать интерактивные медиаданные на клиентский компьютер. Реализованы принципы оптимизации передачи данных. A method for transmission via Internet an animation containing visuals in sign language has been suggested. The method provides an effective way to transfer custom media data to the client’s computer. A principle of data transfer optimization has been applied.