Концепт метрології соціальності в процесах управління розвитком через призму якості інформаційного забезпечення - Каховська, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою статті є конструктивний синтез наукових поглядів на зміст соціальності у розвитку та
прагнення щодо його втілення в проблемах її метрології в контексті зростаючої багатоаспектності
суспільних проблем по забезпеченню цивілізаційних основ життя населення. Згідно з метою дослідження в
статті поставлено й вирішено такі завдання: систематизація підходів й уточнення категорії «соціальність» у глибокому зв’язку із процесами її
просторово-часових змін; формування правильного уявлення про вимірювання соціальності і порозуміння тих її сторін, які
використовуються в науково-практичній діяльності для аналізу міри просування в соціальних позиціях
населення і розробки програм його нарощування; дослідження процесу формування і змін ряду макроекономічних і соціальних показників-індикаторів.