Аналітичне дослідження та підходи до вирішення задач прийняття рішень віртуальних підприємств - Тимашова, Л.А.; Листопад, О.П. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2010)
Розглянуто наукові ідеї організації віртуального підприємства малого бізнесу, підкреслена актуальність їх створення. Дано визначення віртуального підприємства та класифікація. Викладено інформаційні аспекти моделювання процесів різного рівня. The enterprises with this new system of management that integrates one or more companies virtually via computer networks are called virtual enterprises. Virtual enterprises are defined and classified in this work, and scientifically-practical and methodical recommendations for their realization are also given.