Фактори, що впливають на динаміку зовнішнього боргу країни - Матвєєва, Ю.М. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2010)
Проаналізовано основні фактори накопичення зовнішньої державної заборгованості. Виявлені негативні наслідки запозичення зовнішніх фінансових ресурсів, а також висвітлений позитивний вплив зовнішнього боргу на соціально-економічнії розвиток. The major factors of accumulation of the external public indebtedness is analysed in the article. They discovered the negative consequences of borrowed external financial resources\ and also is shown positive influence of an external debt on social and economic development.