Схема змішаного методу скінченних елементів для дослідження задачі про міжшаровий контакт в уточненій постановці. Повідомлення 1. Основні співвідношення й загальна методика побудови розрахункових схем у рамках {m, n }-апроксимації - Марчук, М.В.; Хом'як, М.М. (Проблемы прочности, 2000)
Розглянуто задачу про міжшаровий контакт при врахуванні дискретності тонких шарів
структури в рамках (m, n}-апроксимації. Змішаний метод скінченних елементів у формі
переміщень-контактних напружень апробовано на задачах циліндричного згину дво- і тришарових
пластин. Приведено загальну методику побудови аналогічних схем методу скінченних
елементів, вказано їх особливості. Рассмотрено задачу о межслойном контакте с учетом дискретности тонких
слоев структуры в рамках {m, n}-аппроксимации. Смешанный метод конечных
элементов в форме перемещений - контактных напряжений апробирован
на задачах цилиндрического изгиба двух- и трехслойных пластин.
Приведено общую методику построения аналогичных схем метода конечных
элементов, указано их особенности. We examine the problem of interlayer contact with the account of discrete nature of thin layers of the structure in the framework of the {m, n}-approximation. The mixed scheme of the finite-element method is applied to solving problems of cylindrical bending of bi- and three-layer plates. We describe the general technique for the construction of similar FEM-schemes and specify their peculiarities.