Теоретико-експериментальні дослідження згину тришарових брусів - Горик, О.В.; Піскунов, В.Г.; Чередніков, В.М. (Проблемы прочности, 2000)
Наведено результати теоретико-експериментальних досліджень задач згину композитних
неоднорідних брусів тришарової структури. Порівнянню результатів теоретичних розрахунків
з експериментальними даними підлягали основні співвідношення напружено-дефор-
мованого стану за класичною та уточненою некласичною теоріями згину композитних
брусів. Некласичну теорію побудовано на гіпотезі, яка враховує викривлення (депланацію)
перерізів внаслідок деформацій поперечного зсуву. Для дослідження використано результати
експериментального вивчення згину тришарових зразків. Приведены результаты теоретико-экспериментальных исследований задач
изгиба неоднородных композитных брусьев трехслойной структуры.
Сравнению результатов теоретических расчетов с экспериментальными данными
подлежали основные соотношения напряженно-деформированного
состояния по классической и уточненной неклассической теориям изгиба
композитных брусьев. Неклассическая теория построена на основе гипотезы,
которая учитывает искривление (депланацию) сечений вследствие
деформаций поперечного сдвига. Для исследования использованы результаты
экспериментального изучения изгиба трехслойных образцов. We present results of theoretical-andexperimental
investigation of bending problems
of composite nonuniform sandwich bars.
Comparative analysis of calculated results and
experimental data was applied to the main
equations controlling stress-strain state in terms
of classical and refined non-classical theories
of composite bar bending. Non-classical theory
is based on the hypothesis of cross-sectional
deplanation caused by transverse shear. Results
of experimental study of sandwich bar bending
were used in this work.