Принципи побудови системи статистичного моніторингу розвитку інформаційного суспільства в Україні - Єршова, О.Л. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2012)
У статті розглянуті зміст та сутність статистичного моніторингу, принципи та труднощі побудови систем статистичного моніторингу, необхідність створення національної системи статистичного моніторингу розвитку інформаційного суспільства. Наведені організаційні заходи, які здійснюються в Україні щодо побудови системи статистичного моніторингу розвитку інформаційного суспільства, етапи її створення та джерела формування інформаційної бази. Наголошується недосконалість системи збирання статистичної інформації щодо побудови інформаційного суспільства. Наведені міжнародні рейтинги України з інформаційного розвитку на 2010 рік. The article deals with the content and essence of statistical monitoring, principles and difficulties of creation of statistical monitoring systems, need for a national monitoring system of the Informational Society. There are statistical organizational measures about creation of information society development statistical monitoring system, stages of development and sources of information base, which were taken in Ukraine. Inadequate of statistical information collecting system on creation of information society is accented. There are an international rankings of Ukraine Information Development for 2010.