Аналіз та оцінка фінансової стійкості підприємств при виборі суб’єктів для довгострокового кредитування регіональними комерційними банками - Соболевська, Л.І.; Кайдан, Л.І. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2012)
В рамках створення методологічних засад розробки системи економіко-математичних моделей підтримки прийняття рішень регіональними банками при розподілі фінансових ресурсів між підприємствами розглядається задача оцінки фінансової стійкості підприємств регіону. У якості можливого підходу до вирішення даної задачі розглядається побудова та використання такої моделі як байєсівська мережа. The task of the region’s enterprises’ financial stability assessment is being considered in the framework of creation of methodological bases for development of the economicmathematical models system aimed at providing support to regional banks in their decision-making process concerning allocation of funds between enterprises. Creation and usage of such model as Bayes’ network is being treated as a possible approach to the solution of this task.