Загальний розв’язок задачі класифікації у просторі ймовірностей - Закорчений, О.В.; Будник, М.М. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2010)
Розвинуто ймовірнісний підхід до класифікації множин. Отримані порогове і трійкове вирішувані правила у просторі ймовірностей на основі зв’язку між теорією множин і булевою алгеброю. Развит вероятностный подход к классификации множеств. Получены пороговое и троичное решающие правила в пространстве вероятностей на основе связи между теорией множеств и булевой алгеброй. The probability approach for set classifying is developed. Threshold and triple decision rules are determined in probability space based on link between set theory and Boolean algebra.