Сучасні тенденції розвитку міжнародного туризму - Чернецька, С.А. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Мета роботи полягає у сучасній характеристиці тенденцій розвитку міжнародного туризму. Досягнення поставленої мети передбачає вирішення таких завдань: коротко описати історію туризму; визначити чинники, які сприяють розвитку туризму; виділити основні туристичні макрорегіони світу; охарактеризувати вплив міжнародного туризму на економічний розвиток; вказати перспективи розвитку міжнародного туризму.