Оброблення, кодування та передавання даних засобами абонентських систем інформаційно-ефективних радіомереж - Шевчук, Б.М. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2010)
Описана інформаційно-ефективна передача даних з використанням алгоритмів оперативного оброблення сигналів (відеосигналів), компактного, крипостійкого та завадостійкого кодування даних. Описана информационно-эффективная передача данных с использованием алгоритмов оперативной обработки сигналов (видеосигналов), компактного, криптоустойчивого и помехоустойчивого кодирования данных. Authors described information-efficient data transfer, using efficient signal processing algorithms (video), compact, cryptoresistant and antiinterference data encryption.