Філософія Гегеля та громадянське суспільство сьогодні - Павлова, Т.С. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою дослідження є з’ясування питань теоретичної і практичної складової громадянського суспільства, як певної системи з властивими їй функціями, завданнями та визначити їх взаємозв’язок. До завдань можна віднести визначення деяких особливостей, що визначають філософські погляди Гегеля щодо громадянського суспільства, порівняння поглядів Гегеля і Шміттера, що стосується громадянсько-правової проблематики, з’ясувати напрями розвитку громадянського суспільства в Україні.