Утопія як форма соціальної міфології - Фуркало, В.І. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою даної статті є аналіз взаємозв’язків соціальної міфології та утопії. Об’єктом нашого
дослідження є утопія як прояв соціально-філософської думки. Предметом є взаємозв’язки та відношення
між утопією та міфом, які проявляються у категоріях рівності, справедливості та щастя.