Поняття «народна релігія» в сучасному німецькомовному науковому просторі - Длінна, Т.І. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
У статті Т.І. Длінної «Поняття «народна релігія» в сучасному німецькомовному науковому просторі» на основі наукових підходів соціології релігії, історії та етнології проаналізовано особливості визначення та інтерпретації поняття «народна релігія», підкреслено його варіативність і зміни в сучасних умовах.
Ключові слова: народна релігія, народна релігійність, народна набожність, печворк-духовність, популярна релігія, релігійні практики, етнографія релігійного, етнологія релігії, соціологія релігії. В статье Т.И. Длинной «Понятие «народная религия» в современном немецкоязычном научном пространстве» на основе научных подходов социологии религии, истории и этнологии проанализированы особенности определения и интерпретации понятия «народная религия», подчеркнута его вариативность и изменения в современных условиях.
Ключевые слова: народная религия, народная религиозность, народная набожность, пэчворк-духовность, популярная религия, религиозные практики, этнография религиозного, этнология религии. In the article by Т.І. Dlinna «The notion of «folk religion» in the modern German speaking scientific community» on the ground of scientific approaches of sociology of religion, history and ethnology have been analyzed the peculiarities of definition and interpretation of the idea of «folk religion», the article also emphasizes its variability and transformation in the modern situation.
Key words: folk religion, folk devoutness, folk godliness, patchwork spirituality, popular religion, religious practice, ethnography of religious, ethnology of religion, sociology of religion.