Утвердження християнства на Буковині та культурна різновекторність буковинського православ’я - Жмундуляк, Д.Д. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
У статті розглянуто проблемні моменти утвердження християнства на Буковині, виявлено культурну різновекторність буковинського православ’я. Ключові слова: християнство, православ’я, Буковина, російська культурна домінація, румунізація, с самостійна українська церква. В статье рассмотрены проблемные моменты утверждения христианства на Буковине, выявляются культурные предпочтения буковинского православия. Ключевые слова: христианство, православие, Буковина, русская культурная доминация, румынизация, независимая украинская церковь. The paper considers the problem of points the establishment of Christianity in Bukovina, the cultural preferences Bukovynian Orthodoxy.