Проблеми історії та розвитку єврейської думки: найновіша англомовна історіографія - Козерод, О.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
Козерод О.В. Проблеми історії та розвитку єврейської думки: найновіша англомовна історіографія.Стаття Козерода Олега Віталійовича є першим комплексним дослідженням історії та розвитку сучасної історіографії єврейської думки, яка містить найбільш важливу інформацію щодо новий видань, присвячених цій проблемі. До статті увійшов аналіз найбільш цікавої англомовної літератури щодо проблем єврейської релігійної та світської думки. У підсумку сформульовані основні висновки щодо перспективних напрямів дослідження єврейської думки в сучасний історичний період.
Ключові слова: єврейська, думка, історіографія, філософія, іудаїзм, література. Козерод О.В. Проблемы истории и развития еврейской мысли: новейшая англоязычная историография. Статья Козерода Олега Витальевича является первым комплексным исследованием, посвященным современной историографии истории и развития еврейской мысли, она содержит наиболее важных изданиям, посвященным этой проблеме. В статью вошел анализ наиболее известных работ по проблемам еврейской религиозной и светской мысли. В результате сформулированы основные выводы, касающиеся перспективных направлений исследования еврейской мысли в современный исторический период.
Ключевые слова: еврейская, мысль, историография, философия, иудаизм, литература. Kozerod O. History and Development of Modern Historiography of Jewish Thought. Article of Kozerod Oleg Vitalievich is the comprehensive research of the History and Development of Modern Historiography of Jewish Thought, considered the most important facts about new books about Jewish Thought. It also includes analysis of the most impotent literature about Jewish Philosophy of English-Speaking World. As a result there are conclusion are formulated on the basic problems of Development of Modern Historiography of Jewish Thought.
Keywords: Jewish, Thought, Historiography, Philosophy, Judaism, Literature.