Про теоретичне дослідження методу ОМК-Н - Сіренко, С.І. (Теорія оптимальних рішень, 2009)
Розглядається гібридний метаевристичиий метод комбінаторної оптмізації ОМК-Н та досліджується його збіжність. Виведені обмеження на алгоритми методу, які формують клас алгоритмів, збіжних за значенням до оптимального розв'язку задачі. Рассматривается гибридный метаэвристический метод комбинаторной оптимизации ОМК-Н и исследуется его сходимость. Выведены ограничения на алгоритмы метода, которые описывают класс алгоритмов, сходящихся по значению к оптимальному решению задачи. Paper considers a hybrid metaheuristic method of combinatorial optimization ОМК-Н and studies its convergence. A class of method’s algorithms is formally described. A convergence in value to an optimal solution for the algorithms from this class is shown.