О моделях с зависимой переменной непрерывного и дискретного вида - Некрылова, З.В. (Теорія оптимальних рішень, 2009)
Изучаются модели, имеющие в зависимой переменной как дискретную, так и непрерывную части. Одна из них - Tobit-модель, которая является развитием probit-модели, но и одним из подходов к проблеме цензурирования. Предлагаются два возможных метода состоятельного оценивания даже при условиях гетероскедастичности Описывается класс проблем, включающих обработку данных и результат, и двухшаговый метод для их решения. Вивчаються моделі, що мають в залежній змінній як дискретну, так і неперервну частини. Однією з них є Tobit-модель. що е розвитком probit-моделі, але Й ОДНИМ ІЗ ПІДХОДІВ до проблеми цензурування. Пропонуються два можливі методи консистентного оцінювання навіть в умовах гетероскедастичності. Наводяться модель для класу проблем, що містить обробку даних і результат, і двокроковий метод для її оцінювання. The models that have both discrete and continuous parts dependent variable are investigated. One important model is the Tobit. It is an extansion of the probit, but it is one approach the problem of censored data. Two possible solutions for consistent estimations even in the face of heteroscedasticity are discussed. A class of problems involving a treatment and an outcome and two-step method for them are discribed.