Об одной линейной модели обмена - Ненахов, Э.И. (Теорія оптимальних рішень, 2009)
Рассматривается модель обмена с переменными бюджетами. Пред-полагается линейность всех функций предпочтения. Исследование модели основано на ее сведении к конечной системе неравенств. Показано, что данная модель с периодическими точками имеет вектор равновесных цен. Розглядається модель обміну зі змінними бюджетами. Припускається лінійність всіх функцій переваги. Дослідження моделі засновано на її зведенні до скінченної системи нерівностей. Доведено, що дана модель з періодичними точками має вектор рівноважних цін. An exchange model with variable budgets is considered. The linear utilities functions of the traders is proposed. Investigation of the model is based on it’s reducing to finite system of inequalities. Given model, that has periodic points, has a vector of equilibrium prices.