Метод модельных теплообменников в расчетах тепловых схем - Журбенко, Н.Г.; Чумаков, Б.М. (Теорія оптимальних рішень, 2009)
Предложен метод расчета тепловых схем, который основан на построении модельных теплообменников. Расчет тепловой схемы состоит в итеративной процедуре. Основной операцией на итерации является решение системы линейных уравнений. Результаты решения системы уравнений используются для корректировки параметров модельных теплообменников. Запропоновано метод розрахунку теплових схем, який ґрунтується на формуванні модельних теплообмінників. Розрахунок теплової схеми є ітеративною процедурою. Основна операція на ітерації – розв’язання системи лінійних рівнянь. Розв’язок системи рівнянь використовується для корекції параметрів модельних теплообмінників. Алгоритм використаний при розробці програмного забезпечення задач оптимального проектування парових котлів. A method for calculation the thermal schemes is proposed. The method is based on the construction of model heat-exchangers. Calculation of thermal schemes consists of the iterative procedure. The main iteration operation is the solution of system of linear equations. The results of solving the system of equations are used to adjust the parameters of the model heat exchanger.