Оптимізація паралельних алгоритмів розв’язування задач з розрідженими матрицями - Попов, О.В. (Теорія оптимальних рішень, 2009)
Розглядаються проблеми організації обчислення розв’язків систем лінійних алгебраїчних рівнянь та часткової узагальненої алгебраїчної проблеми власних значень з розрідженими симетричними матрицями. Запропоновано модифікацію паралельних алгоритмів розв’язування систем лінійних алгебраїчних рівнянь з розрідженими трикутними матрицями для підвищення ефективності розпаралелювання. Рассматриваются проблемы организации вычисления решений систем линейных алгебраических уравнений и частичной обобщенной алгебраической проблемы собственных значений с разреженными симметричными матрицами. Предложена модификация параллельных алгоритмов решения систем линейных алгебраических уравнений с разреженными треугольными матрицами для повышения эффективности распараллеливания. The problems of organization of solving of the systems of linear algebraic equations and partial generalized eigenvalue algebraic problem with sparse symmetric matrices are considered. Modification of parallel algorithms of solving of the systems of linear algebraic equations with sparse triangular matrices is offered for the rise of efficiency.