Дослідження залежності протяжності крайового ефекту в шаруватому композиті з трансверсально-ізотропним наповнювачем від механічних характеристик - Коханенко, Ю.В.; Ясінський, В.В.; Царипа, І.І. (Проблемы прочности, 2001)
Досліджується залежність величин протяжності крайового ефекту в двокомпонентному
композиті регулярної структури від модулів Юнга і коефіцієнтів Пуассона компонент
композита. Шари наповнювача та з в ’язуючого моделюються відповідно трансверсально-
ізотропним та ізотропним лінійно-пружними тілами. Композит перебуває під дією кусково-
постійного навантаження, яке прикладено до шару наповнювача. Для отримання наближених
розв’язків задач теорії крайового ефекту використано сітковий підхід, що базується
на концепції базової схеми. Виконано аналіз результатів. Исследуется зависимость величины протяженности краевого эффекта в двухкомпонентном
композите регулярной структуры с трансверсально-изотроп-
ными слоями наполнителя и изотропными слоями связующего под действием
кусочно-постоянной нагрузки, которая приложена к слою наполнителя,
от механических характеристик модуля Юнга и коэффициента Пуассона.
Для получения приближенных решений задач теории краевых эффектов
использован сеточный подход, базирующийся на концепции базовых
схем. Полученные результаты анализируются. A relationship was investigated between the
value of extent of edge effect in a
two-component composite having a regular
structure with transversely isotropic layers of a
filler and isotropic ones of a binder under the action
of piecewise constant load the layer of the
filler is subjected to, and mechanical characteristics
of the Young’s modulus and Poisson ratio.
To obtain approximate solutions for the
problems of the theory of the edge effects the
authors employed the measuring grid method
based on the concept of the base schemes. The
results obtained were analyzed.