Некоторые робастные решения в условиях риска и неопределенности - Кирилюк, В.С. (Теорія оптимальних рішень, 2010)
Обсуждаются проблемы построения робастных решений в условиях риска и неопределенности. Рассматриваются две модели распределения средств для минимизации потенциальных рисков. Проблемы поиска их робастных решений сведены к соответствующим задачам линейного программирования. Обговорюються проблеми побудови робастних рішень в умовах ризику та невизначеності. Розглядаються дві моделі розподілу коштів для мінімізації потенційних ризиків. Проблеми пошуку їх робастних рішень зведено до відповідних задач лінійного програмування. Problems of constructing robust decisions in conditions of risk and uncertainty are discussed. Two fund distribution models for minimization of potential risks are considered. Problems of searching their robust decisions are reduced to appropriate linear programming problems.