Аналитический расчет сильного формоизменения первоначально эллиптических пластин - Ромащенко, В.А.; Сторожук, В.Н. (Проблемы прочности, 2002)
С использованием энергетического подхода получено аналитическое решение для статически нагруженных равномерным давлением эллиптических и круглых пластин, закрепленных по контуру, в случае больших прогибов. Проведено сравнение расчетных данных с экспериментальными. На основі енергетичного підходу отримано аналітичний розв’язок для статично навантажених рівномірним тиском закріплених по контуру еліптичних і круглих пластин, що зазнають великих прогинів. Порівняння розрахункових даних з експериментальними показало, що отримані формули можуть застосовуватися для інженерних розрахунків. With the use of an energy-based approach, we obtained an analytical solution to the problem of elliptical and round plates fixed along the contour and statically loaded by uniform pressure for the case of large deflection. The calculated results are compared with available experimental data.