Диагонализация компактного симметричного оператора - Дзюбенко, К.Г. (Теорія оптимальних рішень, 2011)
Доказаны утверждения о диагонализации компактного симметричного оператора в каноническом пространстве, о сходимости собственных чисел и собственных значений приближающего конечномерного оператора. Доведено твердження про діагоналізацію компактного симетричного оператора у канонічному просторі, про збіжність власних чисел та власних векторів наближуючого скінченновимірного оператора. Statements are proved on diagonalization of compact symmetric operator in canonical space, on convergence of eigen-values and eigen-vectors of approximating finite-dimensional operator.