Оптимізація паралельного ітераційного процесу для лінійних систем з розрідженими матрицями - Хіміч, О.М.; Полянко, В.В. (Теорія оптимальних рішень, 2011)
Розглядається один із підходів до побудови передобумовлювача для методу спряжених градієнтів розв'язування СЛАР з розрідженими матрицями нерегулярної структури. Запропоновано та досліджено передобумовлювачі на основі методу паралельних перерізів. Рассматривается один из подходов к построению предобуславливателя для метода сопряженных градиентов решения СЛАУ с разреженными матрицами нерегулярной структуры. Предложены и исследованы предобуславливатели на основе метода параллельных сечений. Considered is one of approaches for construction a preconditioner for method of conjunctive gradients for solution SLAE with sparse matrices of irregular structure. Preconditioners, which are based on method of parallel section, is proposed and investigated.