Становлення і розвиток теоретичних та науково-практичних засад створення високоінтегрованих мобільних (бортових) обчислювальних машин, систем і комплексів реального часу - Мудла, Б.Г. (Математичні машини і системи, 2008)
У роботі йдеться про становлення і розвиток теоретичних та науково-технічних засад створення і промислового впровадження бортових багатоканальних інформаційних систем спеціального призначення на основі ефективних технологій комплексної інтеграції, мініатюризації та відмовостійкості засобів обчислювальної техніки на протязі 45 років науково-практичної діяльності одного із відділів інституту. Наведено приклади найбільш визначних розробок та прізвища розробників. В работе идёт речь о становлении и развитии теоретических и научно-технических принципов создания и промышленного внедрения бортовых многоканальных информационных систем специального назначения на основе эффективных технологий комплексной интеграции, миниатюризации и отказоустойчивости средств вычислительной техники за 45 лет научно-практической деятельности одного из отделов института. Приводятся примеры наиболее значительных разработок и имена разработчиков. In the paper the question is about formation and development theoretical and scientific-technical principles of the creation and technical implementation of the board multichannel information systems of the special purpose on the base effective technologies of the complex integration, miniaturisation and failure stability of the computer means during 45 years of scientific-practical activity one of the Institute’s department. The examples of the most important developments and the names of the designers are given.