Про нестійкість фазових орбіт одного класу гібридних автоматів - Бичков, О.С.; Касьянюк, В.С.; Совяк, Т.П. (Математичні машини і системи, 2008)
Розглядається загальна модель неперервно-дискретних систем – стохастичний гібридний автомат. Для цієї моделі доводяться теореми про нестійкість тривіальних фазових орбіт. У першій теоремі про нестійкість робиться припущення про існування спільної функції Ляпунова, у другій теоремі про нестійкість ця умова усунена. Рассматривается общая модель непрерывно-дискретных систем – стохастический гибридный автомат. Для этой модели доказываются теоремы о неустойчивости тривиальных фазовых орбит. В первой теореме о неустойчивости делается предположение о существовании общей функции Ляпунова, во второй теореме о неустойчивости это условие устранено. In this paper, the common model of continuously-discontinuous systems, stochastic switched hybrid system, in particular, is considered. For this model, the theorems regarding instability of trivial phase orbit were proved. In the first theorem regarding instability, an assumption about existing of a common Liapunov’s function was made, in the second theorem, this condition was eliminated.