Шлях від АСУП до Ситуаційних центрів - Морозов, А.О.; Кузьменко, Г.Є. (Математичні машини і системи, 2008)
Проведено короткий аналіз теоретичних та практичних робіт Інституту проблем математичних машин і систем (СКБ ММС ІК АН УРСР) у сфері автоматизації процесів управління об’єктами на різних рівнях – від першої АСУП «Львів» до Ситуаційних центрів стратегічного рівня. Проведен короткий анализ теоретических и практических работ Института проблем математических машин и систем (СКБ ММС ИК АН УССР) в сфере автоматизации процессов управления объектами на разных уровнях – от первой АСУП «Львов» к Ситуационным центрам стратегического уровня. It is conducted short analysis of the theoretical and practical works of the Institute of the Mathematical Machines and Systems (SDB MMS IC Ukrainian Socialist Republic) in the sphere of automatization of processes of control by the objects on the different levels – from the first ASC of enterprise “Lvov” to Situation Centres of the strategic level.