Метод пошаговой реструктуризации имитационных моделей для исследования вероятностных технологических процессов - Смородин, В.С. (Математичні машини і системи, 2008)
Рассматривается новый подход к построению имитационных моделей вероятностных технологических процессов переменной структуры. Излагается метод пошаговой реструктуризации имитационной модели вероятностного сетевого графика в режиме реального времени (инвариантное погружение соответствующей модели вероятностного технологического процесса во множество вероятностных моделей сетевого планирования с переменной структурой) для решения задачи исследования и управления вероятностными технологическими процессами. На основе метода пошаговой реструктуризации и новой версии системы автоматизации имитационного моделирования агрегатного типа предлагается способ имитации вероятностных технологических процессов, который является развитием методов решения классической проблемы синтеза оптимальных систем для вероятностных технологических процессов с изменяющейся структурой технологического цикла. Розглядається новий підхід до побудови імітаційних моделей імовірнісних технологічних процесів змінної структури. Висловлюється метод покрокової реструктуризації імітаційної моделі імовірнісного мережевого графіка в режимі реального часу (інваріантне занурення відповідної моделі імовірнісного технологічного процесу в безліч імовірнісних моделей мережевого планування зі змінною структурою) для вирішення завдання дослідження і управління імовірнісними технологічними процесами. На основі методу покрокової реструктуризації і нової версії системи автоматизації імітаційного моделювання агрегатного типу пропонується спосіб імітації імовірнісних технологічних процесів, який є розвитком методів вирішення класичної проблеми синтезу оптимальних систем для імовірнісних технологічних процесів із структурою технологічного циклу, що змінюється. New approach is examined to the construction of models of simulations of probabilistic technological processes of variable structure. The method of the incremental restructuring of simulation model of the probabilistic network graph is expounded in the real-time (invariant immersion of the proper model of probabilistic technological process in the great number of probabilistic models of the network planning with a variable structure) mode for the decision of task of research and control of probabilistic technological processes. On the basis of method of the incremental restructuring and the update version of the system of automation of imitation design of aggregate type it is offered the method of imitation of probabilistic technological processes, which is development of methods of decision of classic problem of synthesis of the optimum systems for probabilistic technological processes with changing structure of technological cycle.