Трансформация волн на проницаемом волноломе - Демченко, Р.И.; Коломиец, П.С. (Математичні машини і системи, 2008)
Дано обоснование модификации уравнения “пологих склонов”, описывающих распространение поверхностных волн в прибрежной зоне с областью диссипации волновой энергии в виде волнолома насыпной конструкции. Проведены тесты для заданных характеристик волнолома. Представлено обґрунтування щодо модифікації рівняння “положистих схилів”, що описують розповсюдження поверхневих хвиль у прибережній зоні, яка містить область дисипації хвильової енергії у вигляді насипної конструкції. Проведені тести, пов’язані з характеристиками конструкції. The modification basis of the “mild slope” equation describing the surface waves transformation in the coastal zone with dissipation region of porous rubble-mound breakwater type has been done. The tests have been fulfiled for given breakwater characteristics.