Информационная технология и структура - Рыбаков, Л.А. (Математичні машини і системи, 2008)
В статті виражена ідея про те, що нова інформаційна технологія кидає виклик традиційним взаємовідносинам між елементами і частинами організації. Це вимагає нових підходів до формування структури і культури ділових відносин. Вирішення технічних питань комп’ютерної підтримки керівної діяльності з відривом від організаційних проблем нерідко приводить до того, що після впровадження СІАП з’являється ілюзія спрощення і підвищення якості інформаційного забезпечення. Тому загальну комп’ютеризацію організації слід починати з виявлення надмірного ускладнення її структури. Це можливо зробити за допомогою методології патерн-аналізу і відповідного комп’ютерного інструментарію. В статье проводится мысль о том, что новая информационная технология бросает вызов традиционным взаимоотношениям между элементами и частями организации. Это требует новых подходов к формированию структуры и культуры деловых отношений. Решение технических вопросов компьютерной поддержки управленческой деятельности в отрыве от организационных проблем нередко приводит к тому, что после внедрения СИАП возникает иллюзия упрощения и повышения качества информационного обеспечения. Поэтому общую компьютеризацию организации следует начинать с выявления избыточной сложности ее структуры. Это можно сделать с помощью методологии паттерн-анализа и соответствующего компьютерного инструментария. In the paper it is advanced the idea that new information technology bids defiance to traditional interrelations between elements and parts of the organization. This requires new approaches to formation of structure and culture of business relations. The decision of the technical questions of the computer support of the control activity out of organization problems sometimes brings to that, that after implementation of SIAP. The illusion of simplification and increasing the quality of information provision appeared. That is why the common computerization of the organization must be began from revealing redundant complexity of its structure. This may be performed with the help of patern analysis methodology and a set of corresponding computer tools.