Распространение зоны локализованного пластического течения при простом сдвиге - Степанов, Г.В.; Широков, А.В. (Проблемы прочности, 2002)
Исследуется расширение границ локализованного пластического сдвига в тонком слое металла. Установлено увеличение скорости расширения границ по мере удаления от места инициирования локализованного сдвига. Скорость распространения заданного уровня деформации возрастает до скорости упругой волны сдвига в металле при удалении от места инициирования локализованного сдвига. Досліджується розширення границь локалізованого пластичного зсуву у тонкому шарі металу. Установлено збільшення швидкості розширення границь по мірі віддалення від місця ініціювання локалізованого зсуву. Швидкість розповсюдження заданого рівня деформації зростає до швидкості пружної хвилі зсуву у металі з віддаленням від місця ініціювання локалізованого зсуву. The boundary extension of localized plastic shear in a sheet metal has been studied. It was established that the boundary extension rate increases as localized shear moves off the zone of its initiation. The propagation rate of the specified deformation level increases up to the elastic shear wave rate in the metal upon receding from the localized shear initiation site.