Наближений метод розв’язування класу нелінійних варіаційних нерівностей з обмеженням на границі області - Саженюк, В.С. (Математичні машини і системи, 2009)
Для розв’язування класу нелінійних варіаційних нерівностей з обмеженням на границі довільної області пропонується чисельний метод, який базується на застосуванні методів фіктивних областей та сіток. Дається обґрунтування методу у вигляді теорем про збіжність. Отримані оцінки швидкості збіжності. Для решения класса нелинейных вариационных неравенств с ограничением на границе произвольной области предлагается численный метод, который основан на применении методов фиктивных областей и сеток. Дается обоснование метода в виде теорем о сходимости. Получены оценки скорости сходимости. The method of the numeral solution for the class of nonlinear variational inequalities with restriction on the boundary of domain which is based on application of methods of fictitious region and grids is proposed. Theorems of convergence of the method аnd estimations of velocity of convergence are given.