Чисельне розв’язання нечіткого диференціального рівняння - Бичков, О.С.; Іванов, Є.В. (Математичні машини і системи, 2009)
В статті запропоновано новий метод розв’язання нечітких диференціальних рівнянь, що ґрунтується на знаходженні оцінки області, в якій із заданим рівнем можливості містяться траєкторії процесу розв’язку рівняння. На основі даного методу отримано чисельний алгоритм розв’язання нечіткого диференціального рівняння. В статье предложен новый метод решения нечётких дифференциальных уравнений, основанный на нахождении оценки области, в которой с заданным уровнем возможности содержатся траектории процесса решения уравнения. На основе данного метода получен численный алгоритм решения нечёткого дифференциального уравнения. In the article a new method for solution of fuzzy differential equations is obtained. The method is based on finding of an estimation of domain in which trajectories of solution with prescribed possibility level are contained. On the basis of the given method the numerical algorithm of solution of fuzzy differential equation is obtained.