Воплощенное знание - Малышев, О.В. (Математичні машини і системи, 2009)
Управління знаннями є перспективним напрямом сучасної науки та супутніх технічних дисциплін. Проте огляд літератури, що стосується проблематики управління знаннями, дозволяє зробити висновок про те, що в даний час відсутні єдині і загальновизнані визначення (тлумачення) базових понять, що фігурують у даній предметній області (знання, управління знаннями, база знань, система управління знаннями тощо). У статті робиться спроба «ще раз» дати відповідь на питання «Що таке «знання»?» з позицій, що випливають із запропонованої концепції «втіленого знання». Управление знаниями является перспективным направлением современной науки и сопутствующих технических дисциплин. Однако обзор литературы, касающейся проблематики управления знаниями, позволяет сделать вывод о том, что в настоящее время отсутствуют единые и общепризнанные определения (толкования) базовых понятий, фигурирующих в данной предметной области (знания, управление знаниями, база знаний, система управления знаниями и т.д.). В статье делается попытка «еще раз» дать ответ на вопрос «Что такое «знание»?» с позиций, вытекающих из предложенной концепции «воплощенного знания». The knowledge management is a perspective direction of modern science and concomitant technical disciplines. However, the review of literature, touching the range of problems of knowledge management, allows to draw a conclusion that single and confessedly determinations (interpretations) of base concepts, appearing in this subject domain are presently absent (knowledge, (knowledge management, knowledge base, knowledge management system etc). The article tries to give «once again» an answer for a question «What the «knowledge» is?» from positions stipulated by offered conception of «incarnate knowledge».