Визначення напруженого стану та крайових ефектів у тришаровому циліндрі - Коханенко, Ю.В.; Цірук, С.А.; Латкін, Д.П. (Проблемы прочности, 2002)
Розглянуто осесиметричну задачу про визначення зон концентрації напружень у тришаровому
круговому циліндрі з ізотропними шарами. Циліндр знаходиться під дією рівномірного
осьового навантаження. Наближений розв’язок задачі лінійної теорії пружності отримано
методом сіток. Наведено приклад розв’язку і проаналізовано результати. Рассмотрена осесимметричная задача определения зон концентрации напряжений
в трехслойном круговом цилиндре с изотропными слоями. Цилиндр
находится под действием равномерного осевого нагружения. Приближенное
решение задачи теории упругости получено методом сеток. Приведен
пример решения и выполнен анализ результатов. We discuss an axisymmetric problem of characterizing
stress concentration zones in a threelayer
circular cylinder with isotropic layers.
The cylinder is subjected to uniform axial loading.
An approximate solution to the problem of
the theory of elasticity has been obtained by
means of the net method. We consider a computational
example to subsequently analyze the results.