Моделювання процесу пошкодження матеріалу при повзучості з накладанням додаткової високочастотної циклічної складової - Ясній, П.В.; Галущак, М.П.; Федак, С.І. (Проблемы прочности, 2003)
Розроблено модель динамічної повзучості, яка враховує зміну пошкодження матеріалу і
дозволяє прогнозувати залежність деформації динамічної повзучості від параметрів навантаження. Разработана модель динамической ползучести, которая учитывает смену
поврежденности материала и позволяет прогнозировать зависимость деформации
динамической ползучести от параметров нагружения. We have proposed the dynamic creep model
which takes into account the damage transition
in the material and permits prediction of the dependence
of the dynamic creep strain upon loading
parameters.