Оптимизация лицевого лазерного откола - Жураховский, С.В. (Проблемы прочности, 2003)
Разработана аналитическая модель лицевого откольного разрушения при импульсном лазерном
нагружении. Получены оптимальные значения энергии импульса, соответствующие
максимуму толщины откола и максимально эффективному преобразованию энергии импульса
в импульс отдачи осколка, которые могут быть использованы для оптимизации лицевого
лазерного откола. Розроблено аналітичну модель лицьового відкольного руйнування під дією
імпульсного лазерного навантаження. Отримано оптимальні значення енергії
імпульсу, що відповідають максимуму товщини відколу і максимально
ефективному перетворенню енергії імпульсу в імпульс віддачі відламка.
Результати можуть бути використані для оптимізації лицьового лазерного
відколу. We have developed analytical model of facial
spalling in pulse laser loading. We derived the
optimal values o f pulse energy corresponding
to the maximal spall thickness and maximum efficient
transformation o f the pulse energy into
the spall recoil impulse. The obtained results
can be used for optimization o f the facial laser-
induced spalling.