Особенности разрушения пластичных листовых материалов - Чаусов, Н.Г.; Лебедев, А.А. (Проблемы прочности, 2003)
Показана эффективность использования метода полных диаграмм деформирования для
оценки сопротивления листового материала развитию макротрещины в тонкостенных
элементах конструкций и прогнозирования напряжений, соответствующих старту макротрещин
различной длины в широких пластинах, по результатам испытаний малогабаритных
образцов. Показано ефективність використання методу повних діаграм деформування для оцінки опору листового матеріалу розвитку макротріщини в тонкостінних елементах конструкцій і прогнозування напружень, відповідних старту макротріщин різної довжини в широких пластинах, за результатами випробувань малогабаритних зразків. By testing small-size specimens, the complete-
diagram method was proved to be efficient
for evaluating material resistance to
macrocracking in thin-walled structural components
and for predicting stresses corresponding
to start of macrocracks of various lengths in
broad plates.