Визначення залишкових напружень в електроіскрових покриттях - Бережницька, М.П.; Паустовський, О.В.; Кириленко, С.М.; Губін, Ю.В. (Проблемы прочности, 2003)
Запропоновано методику визначення осьових залишкових напружень у призматичних стрижнях
прямокутного перерізу, що дозволяє досліджувати напружений стан у поверхневих
шарах як однорідних, так і неоднорідних стрижнів із покриттями. Предложена методика определения осевых остаточных напряжений в призматических
стержнях прямоугольного сечения, что позволяет исследовать
напряженное состояние в поверхностных слоях как однородных, так и
неоднородных стержней с покрытиями. A method for evaluating axial residual stresses
in prismatic bars of rectangular section is
evolved. The method enables one to study the
stressed state of surface layers of both homogeneous
and heterogeneous bars with coatings.