Сучасний стан захисту інформації в IP-телефонії - Литвинов, В.В.; Казимир, В.В.; Риндич, Є.В. (Математичні машини і системи, 2009)
Представлено аналіз стану захисту інформації в сучасних системах ІР-телефонії. Проаналізовано основні схеми побудови криптосистем, види з’єднання абонентів, найпоширеніші алгоритми шифрування та протоколи VoIP. Виходячи з проведеного аналізу, сформульовано вимоги до комплексного захищеного VoIP- протоколу. Представлен анализ состояния защиты информации в современных системах IP-телефонии. Проанализированы основные схемы построения криптосистем, виды соединения абонентов, наиболее распространенные алгоритмы шифрования и протоколы VoIP. Исходя из проведенного анализа, сформулированы требования к комплексному защищенному VoIP- протоколу. The information security analysis of modern IP-telephony systems was presented. Cryptosystem building schemes, common connection types of subscribers and most widespread cryptoalgorithms and VoIP protocols were analysed. Based on prepared analysis requirements to the complex protected VOIP-protocol were formulated.