Аналіз математичної моделі розповсюдження викидів з резервуарів у атмосферу - Тимків, Д.Ф.; Онацко, Р.Г.; Наслєднікова, М.А. (Математичні машини і системи, 2009)
Проведено розрахунки щодо реалізації створеної математичної моделі та аналіз отриманих результатів із встановленням закономірностей формування хмари забруднень у повітряному середовищі, викликаних викидами вертикальних стальних резервуарів, які є паровою фазою випаровування нафти і нафтопродуктів. Використання запропонованого підходу дозволяє підвищити ефективність прогнозування поширення шкідливих випарів на промислових підприємствах нафтогазового комплексу, що дозволить в найближчому майбутньому суттєво покращити техніко-економічні показники. Проведены расчеты относительно реализации созданной математической модели и анализ полученных результатов с установлением закономерностей формирования загрязнений в воздушной среде, вызванных выбросами вертикальных стальных резервуаров, которые являются паровой фазой испарения нефти и нефтепродуктов. Использование предложенного подхода позволяет повысить эффективность прогнозирования расширения вредных испарений на промышленных предприятиях нефтегазового комплекса, что позволит в ближайшем будущем улучшить технико-экономические показатели. There are made calculations according realization of the constructed mathematical model and analysis of the received results with determining regularities of shaping clouds of pollutions in air environment, aroused by the pollution of the steel vertical reservoirs, which are steam phase of the oil and oil products. Using proposed approach allows to increase efficiency and prediction of spreading allows to increase efficiency and prediction of spreading unhealthy evaporations on the industry entertainment enterprises of the oil complex, what allows to improve technic-economical indices in the nearest future.