Fatigue of NPP Components and Piping under Service Conditions - Filatov, V.M. (Проблемы прочности, 2004)
Empirical equations are proposed for description of fatigue curves (up to 10ˆ12 cycles) of steels employed in NPP equipment and pipelines. Parameters of the obtained equations allow one to take into account the loading cycle asymmetry, corrosive and mechanical interaction between the coolant and pipeline metal, and the metal ductilityreduction under service conditions. Предложены эмпирические уравнения для описания кривых усталости (до 10ˆ12 цикл) сталей, используемых для оборудования и трубопроводов АЭС. Параметры представленных уравнений позволяют учитывать влияние асимметрии цикла, коррозионного и механического взаимодействия между охладителем и металлом трубопровода, а также снижения пластичности металла в процессе эксплуатации. Запропоновано емпіричні рівняння для опису кривих утоми (до 10ˆ12 цикл) сталей, що використовуються для обладнання та трубопроводів АЕС. Параметри представлених рівнянь дозволяють враховувати вплив асиметрії циклу, корозійної та механічної взаємодії між охолодником і металом трубопроводу, а також зниження пластичності металу в процесі експлуатації.