Взаємозв'язок між пластичною деформацією і мікроструктурними параметрами в умовах активного розтягу і повзучості сплаву АМг6 - Ясній, П.В.; Гладьо, В.Б.; Федак, С.І. (Проблемы прочности, 2004)
Досліджено взаємозв’язок між пластичною деформацією сплаву АМг6 в умовах квазістатичного і комбінованого розтягу, повзучості, динамічної повзучості і густиною дислокацій. Виявлено, що зростання пластичної деформації за наявності циклічної складової навантаження задовільно узгоджується зі збільшенням густини дислокацій матеріалу. Запропоновано залежності для розрахунку густини дислокацій (пластичної деформації) в матеріалі за наявності циклічної складової навантаження. Исследована взаимосвязь между пластической деформацией сплава АМг6 в условиях квазистатического и комбинированного растяжения, ползучести, динамической ползучести и плотностью дислокаций. Обнаружено, что увеличение пластической деформации при наличии циклической составляющей нагружения удовлетворительно согласуется с повышением плотности дислокаций материала. Предложены зависимости для расчета плотности дислокаций (пластической деформации) в материале при наличии циклической составляющей нагружения. We studied the interrelation between plastic deformation of AMg6 alloy under conditions of quasistatic and combined tension, creep, dynamic creep, and density of dislocation. We have revealed that increase in plastic deformation in the presence of a cyclic load component satisfactorily correspond to the increase in dislocation density in the material. We propose dependences for calculation of dislocation density (plastic deformation) in the material in the presence of a cyclic load component.