Формування оптимального товарного портфелю підприємства на основі теорії обмежень систем - Білогай, Ю.В.; Дунаєва, Т.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2010)
У статті розглянуто основні теоретичні аспекти теорії обмежень систем, зокрема процес прийняття управлінських рішень у формуванні найвигіднішого для підприємства товарного портфелю, сформульовано задачу лінійного програмування на основі показників, які використовує теорія обмежень та порівняно результати, отримані на основі ТОС та АВС. The basic theoretical aspects of theory of constraints of the systems are considered in the article, in particular process of making administrative decisions in forming of most advantageous for an enterprise set of commodities, the task of the linear programming is formulated on the basis of indexes, which are used by the theory of constraints and compared results, got on the basis of TOC and ABC.